sunnuntai 28. elokuuta 2016

Heijastava pöllö

Iltojen pimetessä heijastimet tulevat taas tarpeeseen.
Tällä kertaa virkkasin söpön pöllön, jonka silmiin käytin heijastavaa kangasta. 




Käytin koukkua nro 2,5 ja Novitan Kotiväki -lankaa. 
Karkeasti ohjeistaen tein näin: Virkkasin kuten pallo, mutta jätin yläosan hiukan auki. Kiinnitin silmät ja täytin. Ompelin sitten yläosan yhteen. Kirjailin nokan. 

Englanninkielinen alkuperäisohje luettavissa ja ladattavissa täältä




Tämän voi kiinnittää vaikka reppuun roikkumaan.
Katso myös viime vuonna tekemäni heijastinnauha tästä linkistä




perjantai 26. elokuuta 2016

Ristipistoillen

Vihdoin se on siinä, ensimmäinen ristipistotyöni!



Ehdin suunnitellut ristipistoilua vuodenpäivät, ennen lopullisen inspiraation iskemistä. Nyt voin vain ihmetellä, miksen tarttunut hommaan aikaisemmin. Vaikka pieni tihrustaminen, pistojen laskeminen ja langan värin vaihtaminen kaikkine päättelyineen tuntuikin ajoittain työläältä (töyssyisessä auton kyydissä istuessa) tartun varmasti jatkossakin ristipistotöihin.




Ensikertalaisena ostin valmispakkauksen, joka sisälsi ohjeen, langat, neulan ja kankaan. Tämä pakkaus sisälsi myös pohjan avaimenperää varten. Ensikertalaisenkin on helppo lähteä tekemään kun kaikki materiaali on valmiina. Ristipistojen teosta voi lukea lisää esim suomalaisilta ristipistosivuilta.




sunnuntai 21. elokuuta 2016

Virkattu toppi

Vielä on kesää jäljellä!


Tämä toppi on virkattu Kotivinkin (9/2015) ohjeella. Lankana ihana Novita Aalto (50% puuvilla, 50% akryyli, kausituote) sekä koukku nro 2,5. Lankaa kului kaula-aukon huolittelun verran yli 400g. Kyllä hiukan nauratti hakea sitä viidettä kerää...


Koko kesä siinä meni virkatessa, mutta vihdoin valmistui. Työ reissasi kanssani läpi Suomen ja käväisipä se Kroatiassakin. Sitä on virkattu autossa, junassa ja lentokoneessa, kylässä, sängyssä ja kotisohvalla. Työtunteja kertyi arviolta 40h. Vaikka ranteita jo vihmoi, pahemmilta rasitusvammoilta kuitenkin vältyttiin. Joskus on ihana tehdä jotain suuritöistä.




sunnuntai 14. elokuuta 2016

Penaali

BACK TO SCHOOL!




Koulujen alkamisen innoittamana ompelin penaalin. 
Meillä ei kotona ole vielä kouluikäisiä, mutta kyniä kyllä löytyy. Ja miksipäs tässä ei voisi säilyttää meikkisiveltimiä, virkkuukoukkuja tai vaikka ruuvimeisseleitä.




Tähän työhön tarvitset päällikangasta, vuorikangasta ja pitkän vetoketjun. Itse ompelu-urakasta selviät kolmella ompeleella.
Tarkemmat ohjeet löydät tästä linkistä.




Tekeepä heti mieli opiskella :)

maanantai 8. elokuuta 2016

Virkattu avaimenperä


Tämä sienihahmo on varmasti kaikille sukupolveni edustajille tuttu. Ja onhan se suoloinen, vaikkei hahmoa tunnistaisikaan.
Ohje löytyy tästä linkistä.



Ja näitähän on nyt metsät pullollaan!

Käytin Novitan Huvila -lankaa ja 2,5 koukkua, jolloin sienestä tuli 4cm korkea (ohjeessa koukku nro 5 ja kokoa noin 11cm).