lauantai 3. lokakuuta 2015

LAMMASPIPO

Vauvauutisia on sadellut taas joka suunnalta. Näiden iloisten uutisten innoittamana syntyi lammaspipo poikineen. Tein tästä linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Lankana minulla oli Novitan Helen (100% akryyli, puikkosuositus 4-5). Korvan sisuksiin passeli väri löytyi Unni-langasta (100% villaa). Koukutin työn 3,5-koukulla. Tein koon "leikki-ikäinen" -mukaan, jolloin piposta tuli omalla käsialallani ja lankavalinnallani juuri vastasyntyneen kokoinen (py noin 33-35cm). Korvien kohdalla jouduin hiukan säveltämään ja lisäämään kerroksia, että sain sopivat.

Olen aina ollut pienten puikkojen ja lankojen ystävä ja käsialani on vähintäänkin napakkaa, mutta työaikoja lyhentääkseni voisin opetella isommankin otteen. Toisaalta työn jälki on näin tehden tasaista ja hyvälaatuista. Olen tästä(kin) työstä aikasta ylpeä! 

Suurin osa lasketuista ajoista ulottuu ensi vuoden puolelle, joten näitä ehtii tehdä vielä muutaman vauvalahjaksi.13 kommenttia:

 1. Hei
  En löytänyt linkkiä pipon ohjeeseen.
  Laitatko sen minulle

  t. Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Kun klikkaat sanaa "tästä", lauasessa "Tein TÄSTÄ linkistä löytyvän ohjeen mukaan.", niin pääset ohjeeseen. Laitan tähän vielä: http://www.repeatcrafterme.com/2013/04/crochet-lamb-hat-pattern.html
   Toivottavasti nyt löytyy! :)
   AS-kartelut

   Poista
 2. Hei
  En löytänyt linkkiä pipon ohjeeseen.
  Laitatko sen minulle

  t. Henna

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Olisko sulla tästä mallista suomenkielistä ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Minulla ei valitettavasti ole suomenkielistä ohjetta tähän antaa. Ehkäpä ehdin jossain vaiheessa suomentamaan... :) Mutta pääpiirteissään: joka toinen kierros puolipylväitä (+tarvittavat lisäykset), joka toinen kierros puolipylväs+popcorn (ks video).
   AS_kartelut

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. En saanut tuosta videosta selvää. Jos teen popcornin ketjusilmuķkaan, tuleeko siihen myös yksi puolipylväs, vai lisätäänkö se puolipylväs seuraavaan ketjusilmuķkaan?

   Poista
  4. Tarkoitat lisäyksiä? Puolipylväs tulee omaan silmukkaan, sitten popcorn, sitten taas pp. Seuraava kierros on kokonaan pp. Tällöin lisätään (eli 2pp samaan) koon mukaan.
   AS-kartelut

   Poista
  5. Kiitos neuvoista!Kohta vauva saa lämpöisen pipon.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista