sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Käpykuusi


Jouluiseen käpykuuseen löytää helposti materiaalia etelä-Suomen lumettomista mäntymetsistä. Putsasin ja kuivasin kävyt huolella ennen askartelujen aloittamista. Tämä oli kuitenkin niitä töitä, jotka luulee tekevänsä tuosta vain ja jotka sitten loppujen lopuksi osoittautuvat niiksi hankalimmiksi.
Kärsivällisyyteni ei yksinkertaisesti riittänyt odottamaan jokaisen kävyn tai edes  kerroksen kuivumista erikseen. Liima valui ja tursoili. Oikeaa liimakohtaa oli vaikea mallailla. Kävyt pyörivät ja valuivat ja sopivan kokoisten löytäminen koloihin oli vaikeaa. Tuubillinen liimaa meni. Ja miten sitten tein: leikkasin talouspaperirullan halki ja käänsin tröötille. Sitten aloin liimaamaan käpyjä rullaan ja toisiinsa. Etenin kierros kierrokselta (pyrkien) laittamaan seuraavan kierroksen kävyn aina edellisen kierroksen koloon. Liimaa käytin reilusti (kuten kulutuksesta arvaa). 
Pohjaksi kannattaa valita ruskea (talouspaperirulla), jotta se näkyy mahdollisimman vähän käpyjen lomasta. Kuusen päälle voi vielä suihkauttaa "lunta" spraypurkista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti