torstai 28. huhtikuuta 2016

Ritarin asu ilman ompelukonetta


Pienet ritarit valmiina taistoon!Tällaisen ritarin viitan tekee käden käänteessä. Eikä työssä tarvita edes ompelukonetta. Fleece on purkautumatonta, joten voit huoletta jättää reunat huolittelematta. Kankaan lisäksi tarvitset vain kangasliimaa ja nyöriä.

Leikkaa kankaasta suorakaiteen muotoinen pala. Kohta 3-vuotiaalle ritarille (vaatekoko 98 cm) leikkasin 108 x 45 cm kokoisen palan. Pienemmälle 1-vuotiaalle ritarille (vaatekoko 86 cm) tein 90 x 36 cm palasta. Voit mitata omalle ritarillesi sopivan kokoisen palan. Mittaa tällöin hartia-polvipituus ja hartia-hartia pituus, johon lisäät 10-15cm.
Taita kangas kaksinkerroin ja leikkaa taitteelle pään mentävä aukko. Suunnittele vaakuna ja liimaa kangasliimalla rintamukseen. Pue päälle ja kiinnitä nyörillä vyötäisille. Ja eikun taistoon!
Terävät ompelusakset ovat aina hukassa kun niitä tarvitsee. Tylsillä saksilla on kuitenkin inhottava nirhiä kangasta. Suosittelenkin saksien teroitusta ennen puuhaan tarttumista.
Voit lisäksi askarrella pikkuritarille miekan. Tämä on tehty äitiyspakkauksen pohjalta löytyvästä vaahtomuovipatjasta. Piirrä miekan malli ja leikkaa irti. Pehmennä reunoja ja muotoile. Ei satu taistelussa pipi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti