torstai 16. maaliskuuta 2017

Kotona tehtyä huulirasvaa


Kotitekoisen kosmetiikan tekeminen on helppoa! Huulirasva syntyy kun sulatat mehiläisvahan (1 osa) ja kookosrasvan (3 osaa) vesihauteessa, lisäät tuoksuöljyä (maun mukaan) ja purkitat.


Näin käytät vesihaudetta: Laita kattilan pohjalle vettä ja aseta se liedelle kuumenemaan. Aseta kattilan päälle vähän pienempi toinen astia, johon mittaat ainekset. Tämä astia ei saa koskettaa kattilan pohjaa! Käytä mietoa lämpötilaa ja sekoita aineksia. 
Mehiläisvaha sulaa jokseenkin hitaammin kuin kookosrasva, joten voit laittaa sen ensin sulamaan.

Laitoin käyttämiäni sitruuna ja vanilja-kerma tuoksuöljyjä noin 10 tippaa, mutta tuoksu ei silti ollut kovin voimakas. Mehiläisvahan tuoksu on melko hallitseva.


Ole tarkka raaka-aineiden soveltumisesta kosmeettiseen käyttöön. Erikoistuotteita saa tilattua mm. nettikaupoista (pieni tuoksukauppalime pop).

Pienet lasipurkit (minä käytin mm. pieniä hillopurkkeja) voi desinfioida keittämällä niitä runsaassa vedessä noin 5 min. Muoviset purkit desinfioidaan valmistajan ohjeen mukaan. Niitä saa tilattua samoilta valmistajilta kuin muitakin huulirasvantekoaineksia.


Näitä syntyy helposti monta kerralla. Sitten vain nimikoit ja jaat ystäville. Innoitusta ja ohjeen löydät myös tästä linkistä.


P.S. En malttanut olla ottamatta poikien legoja mukaan kuvaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti