torstai 13. heinäkuuta 2017

Kukkia lasikapussikoruihin

Nyt kannattaa kerätä kesän loisto talteen!


Koruja varten kukkien tulee olla hyvin prässättyjä, jotta valmiisiin koruihin ei jäisi ilmakuplia. Aseta siis keräämäsi kukat sanomalehden väliin ja anna kuivua painon alla rauhassa.

Näin tein:


Asetin prässätyt kukat valokuvauspaperille, joka on tavallista paperia vähän paksumpaa. Sitten pursotin liiman kapussiin ja painoin kukan päälle (kapussikorutarvikkeita ja liimaa saa ostaa erilaisista askartelukaupoista). Asetin vielä painon korujen päälle, jotta ilmakuplat puristuisivat pois, mutta sekään ei aina riittänyt kaikkien kukkien ja korujen kohdalla. 
Leikkasin ylimääräisen paperin pois vasta kun korut olivat kunnolla kuivuneet. Liimasin vielä korujen taakse siihen tarkoitettua samettikangasta tai korupohjan.


Siniset kukat eivät säilyttäneet väriään liimaamisen yhteydessä vaan värjäytyivät pikkuhiljaa ruskeiksi. 


Osa koruista meni pilalle ilmakuplien vuoksi. Kuplat eivät puristuneet pois vaikka käytin korujen päällä painoa liiman kuivumisen ajan. Älä kuitenkaan käytä yltiöpäisesti liimaa kolojen tukkimisen toivossa, sillä liika liima tursoilee rumasti kapussin reunoille ja sen putsaaminen saattaa vahingoittaa kapussia.


Parhaimmillaan näistä tuli kuitenkin tosi kauniita! Aikaisemmin tekemiäni lasikapussikoruja pääset katsomaan täältä, klik.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti