lauantai 17. lokakuuta 2015

KirjontaaEn ole koskaan ennen kirjonut. En edes koulussa. Miksi sitten nyt innostuin? Noh, parikin asiaa sattui samanaikaisesti. Ensinnäkin olin kylässä pitkästä aikaa ystäväni luona, joka oli innostunut kirjonnasta. Hän oli kirjonut tauluja harsinpistoin, jättänyt työt kirjontakehyksiin ja ripustanut ne sitten seinälle. Toisekseen seuraamani aikakauslehti mainosti "kirjonnan olevan seuraava virkkaus". Ja jos jokin on yhtä ihanaa kuin virkkaus, niin pakkohan sitä on kokeilla! 

Kehykset hankin kirpparilta. Lankoja ja neuloja oli omasta takaa ainakin jonkinmoisia. Tuumin, että ainakin alkuun pärjään jo olemassa olevilla lankavarastoillani. Jos hurahdan, niin rupean vasta sitten kehittämään kalustoa. Tässä on käytetty lakanakangasta ja Novitan virkkauslankaa.


Pyöreiden ja kaarevien muotojen kirjonta oli haasteellista.

Kauniin tupsupiston tekeminen osoittautui erityisen haastavaksi.

Alhaalla oleva kukkanen A esiintyy työssä pari kertaa. Tein sen kahdella eri tavalla,
mikä on nähtävissä etenkin nurjalla puolella (ks. kuvat alla).

Lainasin kirjastosta kirjan "Koristele kirjomalla" (Karin Holmberg, Karisto), josta vilkuilin ohjeita ja termistöä. Myös kuviomalli on tuosta kirjasta. Netti ja Youtube toimivat myös opastajina.

Muun muassa pistojen tasaisuus ja tupsupiston onnistuminen olivat niitä tämän työn haasteita. En kuitenkaan ottanut suuria paineita työn onnistumisesta, tämän oli tarkoituskin olla vain harjoitus ja villi kokeilu. Aika soveltamalla teinkin ja "keksin pistoja" matkalla, mikä on varmasti erittäin epäsopivaa harrastajien mielestä. Soveltaminen näkyy myös työn nurjalla puolella kun päällipuolen samanlaiset kuvat poikkeavat toisistaan.


Nurjapuoli. Alhaalla oleva kukkanen A tehty tikkipistoin

Nurjapuoli. Alhaalla oleva kukkanen A tehty säveltämällä.

Nurjapuoli


Olen vakuuttunut kirjonnan ihanuudesta! Nyt kun innostus on syttynyt niin eikun taitoa hiomaan.

Ristipistoa on myös kokeiltava.

Otan mielelläni kommentteja ja opastusta vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti