lauantai 7. marraskuuta 2015

Virkattu KLIPS-pussukka

Tämä virkattu kukkaro on ollut varsinainen ikuisuusprojekti. Aloitin työn kesän lopulla ja sain sen valmiiksi vasta jokin aika sitten. Mikä siinä onkin, että jotkut työt jäävät puolivalmiina kaapin pohjalle ja sohvan nurkkaan odottamaan kun innostus lopahtaa? Tässä työssä vastaus lienee tylsässä ja toistavassa simpukkakuviossa.TEE ITSE VIRKATTU PUSSUKKA KUKKARONKEHYKSILLÄ

Lankana Novitan Kotiväki, koukku nro 2
Kukkaronkehyksiä saa mm. tilattua nettikaupoista

Virkataan ympyränä kierrokselta toiselle.
Virkkaa kukkaronkehysten pituinen pätkä kjs (6:lla jaollinen + 1s)
4p 4. kjs:aan koukusta lukien, jätä 2 kjs väliin, 1ks seuraavaan kjs.
*jätä 2kjs väliin, 5p seuraavaan kjs, 1ks seuraavaan kjs:aan* toista *-* kierros loppuun.
Virkkaa nyt takaisin kjs silmukoiden toista puolta pitkin (ks samaan kohtaan kuin vastapuolella ja p:t samaan kohtaan).
Jatka virkkaamalla ympyränä kierrokselta toiselle: "5p aina edellisen kierroksen ks:aan ja ks aina 3.:nteen pylvääseen". Toista *-* kunnes pussin alaosa (kukkaronkehysten alaosaan asti) valmis.
Virkkaa tämän jälkeen tasona. Virkkaa 2kjs reunassa ja käännä.

Jos sinulle käy kuten minulle ja pussista tulee (aika reilustikin) leveämpi kuin kehykset, tee reunoihin sisennykset ennekuin alat virkata tasona. Taita pussia yläreunasta sisään kunnes kehykset yltävät ulkoreunasta toiseen, taitteen tulessa sisään. Jatka tämän jälkeen työn virkkaamista tasona. Ensimmäisellä kierroksella virkkaa kaksinkertainen taite yhteen molemmin puolin. Päätyihin tulee tasona virkattaessa lopetuskohdasta riippuen: 3p+kjs kääntö (jatkuu toiseen suuntaan 5p kolmanteen s), TAI 2kjs kääntö+2p  samaan (ja ks kolmanteen s).
Sisennys tuo pussiin tyylikästä ulottuvuutta, joten voit huoletta tehdä hiukan isomman pussin ja siis enemmän aloitusketjusilmukoita.

Tein reunoihin sisennykset. Nuppineulat apuna.

Itse lisäsin pussiin vielä vuorin. Se ei ole välttämätöntä, koska simpukkakuvio on tiivis. Vuori kuitenkin lisää käyttöikää ja pitää pussin siistimpänä.

Mittaa pussin levyinen ja korkuinen pala kaksinkertaista kangasta (taite tulee pohjaan, oikeapuoli sisään).
Älä turhaan lisäile saumanvaroja, vuori saa olla pienempi kuin pussi.
Ompele sivusaumat pohjasta kohti suuaukkoa siihen asti, jossa kukkaronkehyksen metallireuna alkaa.
Leikkaa poikittain 1cm viilto tämän ompeleen yläpuolelta. Taita yläosan reunat sisään sivuilta ja päältä, ompele. (Jos sinulla on pussissa sisennys, älä taita reunaa tasan ompeleen kanssa vaan jätä reuna ommelta ulommas.)
Asettele vuori pussin sisään, harsi paikoilleen ommelta pitkin (tämä helpottaa kehysten kiinnitysvaiheessa).
Pursota liimaa (minulla Guterman HT2 -tekstiililiima) kehyksen reunojen väliin (yksi puoli kerrallaan) ja työnnä pussin reuna sisään. Käytä tarvittaessa esim grillitikkua apuna.
Anna kuivua ja tee toinen puoli.


Tulipa siitä tyylikäs!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti