lauantai 13. helmikuuta 2016

Räsylaukku

Sain veljeltäni lakanoita, jotka koira oli onnistunut repimään osittain riekaleiksi. Minä jatkoin osaltani lakanoiden repimistä ja lopputulos on tässä:


Leikkasin lakanan räsyksi tästä linkistä löytyvän ohjeen mukaan.

Koska kyseessä on ensimmäinen räsytyöni jäin miettimään leikkuussa jäävää heikkoa kohtaa (kuva) sekä "korvia". En alkanut pyöristää päitä, vaan kiepautin niitä leikkauskohdan ympärille virkkuutyön edetessä. Lisäksi odotin blogissa mainostetun "helposti ja nopeasti" -leikkaamisen olevan jonkin verran, noh, helpompaa ja nopeampaa.
Koska lakana oli yksipuoleista, koitin myös kääntää oikean puolen aina ulospäin. Tällaisessa räsytyössä se ei kuitenkaan ole niin tarkkaa ja korvat ja värin vaihtuminen tekevät työstä vain kauniin rosoisen. Räsyn menekki oli kutakuinkin yksi pussilakana. Juuri passelisti :)

Heikko kohta tulee aina leikkauksen päätyyn.
"Korvat" voi pyöristää.

Ohje räsylaukun virkkaamiseen löytyy tästä linkistä.

Tein kassiin myös olkahihnan. En kuitenkaan kiinnittänyt sitä sillä laukku näyttää hyvältä myös ilman. Tein hihnan ohjeesta poiketen virkkaamalla ensin kjs koko hihnan pituudelta ja palaamalla sitten takaisin ks ja vielä kerran toista puolta ks. 
Pitänee kysyä, mitä mieltä lahjan saaja on olkahihnasta, sillä tämä lähtee takaisin veljen perheeseen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti