perjantai 16. kesäkuuta 2017

Hyönteishotelli

Tällaisella tasaisella ja siistillä uudisalueella, jollaisella itsekin asun, on hyvin vähän piilopaikkoja hyönteisen näkökulmasta. Lehdet haravoidaan ja oksat kerätään pois, nokkoset poistetaan ja muutenkin pihapiiri pidetään siistinä. Tästä syystä hyödyllisten pölyttäjien määrä on vähentynyt.


Hyönteiset osallistuvat pölytystalkoisiin ja pitävät tuholaiset kurissa. Siksi hyödyllisiä ötököitä kannattaakin houkutella kotipihalle rakentamalla niille hyönteishotelli. 


Kerää metsästä erilaisia pesätarpeita, käpyjä, irronnutta männynkaarnaa, koiranputkia. Erilaiset materiaalit hoututtelevat eriläisia ötököitä. Mehiläiset viihtyvät putkissa, leppäkertut käpyjen seassa.


Solmi koiranputket juuttinarulla nippuun ja ripusta roikkumaan.


Hyönteishotellit on hyvä sijoittaa ainakin metrin korkeudelle irti maasta. Ne on myös hyvä suojata tuulelta ja sateelta. Esimerkiksi katoksen tai puun alla on hyvä paikka hotellille. Sijoita hyönteishotellit lähelle viinimarjapensaita ja kasvimaata.


Voit myös sulloa säilykepurkin täyteen käpyjä tai kaarnaa. Poraa purkin pohjaan reikä, jotta vesi pääsee valumaan paremmin ulos. Laita suuaukon ympärille kanaverkkoa, jotta sisältö ei pääse valumaan ulos.


Mielenkiinnolla odotan, minkälaisia asukkaita hotellini saa!
Lisää hyönteishotelleista voi lukea esimerkiksi tästä linkistä, klik.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti