lauantai 14. toukokuuta 2016

Koti koukuille

Olen monesti todennut tyynyliinan erittäin käyttökelpoiseksi askartelumateriaaliksi. Pienellä vaivalla tyynyliina muuntuu moneksi. Jatkotyöstö on helppoa ja nopeaa kun suurin osa saumoista on jo huoliteltu ja ommeltu.
Tässä "pussissa" säilytät ja kuljetat koukkuja tai puikkoja kätevästi. Tarvitset vauvatyynyliinan (tämä on kirpparilta 0,5e). Lisäksi tarvitset nauhaa (tämä on jostain paidasta leikattu henkarinauha) ja ompelukoneen.
Tee säilytystasku virkkuukoukuille:

Leikkaa tyynyliinasta 33x20 cm pala siten, että yläreuna on avoin ja muualta saumat ovat valmiiksi kiinni. Taita taitteellinen alareuna noin 13cm yläspäin. Taita nauha kahtia ja pujota reunan väliin. Kiinnitä nuppineuloin. Taita avoimesta yläreunasta saumat sisään ja ompele läheltä reunaa koko työn ympäri. Varmista, että nauha on kiinnittynyt. Myös alareuna kannattaa ommella vaikka se onkin kiinni. Näin saat kaikki pystytaskut alkamaan tasaisesti samalta suoralta. Mittaa ja merkitse taskun paikat noin 3cm välein. Kannattaa piirtää viiva, jota pitkin ompelee niin saa varmasti suoraa jälkeä.
Rullataan nauhattomasta päästä, kierretään nauha ympärille ja solmitaan kauniille rusetille. Johan pysyvät tallessa.


2 kommenttia:

  1. No onpas hyvä säilytystasku, hyvä idea! Mulla puikot ja koukut ovat kaikki samassa kasassa pöydän laatikossa... :)

    VastaaPoista