lauantai 21. toukokuuta 2016

Villatakki 6-kulmioista

Villatakin voi tehdä yksinkertaisesti kahdesta 6-kulmiosta. Työstö on yksinkertaista kun silmukoita tai kierroksia ei tarvitse laskea. Tällä mallilla saa takista myös helposti tehtyä sen kokoisen kuin itse haluaa niin aikuiselle kuin lapsellekin.
Näin teet:


Virkataan kuten isoäidinneliö, mutta kulmia tehdään neljän sijaan kuusi. Voidaan virkata joko yksi pylväs jokaiseen väliin (kuten minä tein) tai pylväsryhmiä ja ketjusilmukoita (kuten tyypillisessä isoäidinneliössä). 
Työ lähtee menemään kurtulle, mutta se kuuluu asiaan. 6-kulmio taitetaan L-kirjaimen muotoon siten, että otat kulmasta kiinni, hyppäät kahden kulman yli ja laitat kolmannen kanssa yhteen. Nyt sinulla on puolikas villatakki. Sovita aina välillä ja jatka virkkausta. Kun haluttu koko on saavutettu, virkkaa vielä takakappaleen, alareunan ja etukappaleen kohdalle muutamia kierroksia kääntyen aina pääaukon kohdalla. Kierroksia voi myös lisätä hihansuihin, jos sille on tarve. Virkkaa toinen samanlainen.
Laita palat vierekkäin. Ompele takasauma yhteen. Ompele sitten hihojen yläreuna jättäen pääntielle tilaa. Virkkaa halutessasi nirkkokierros. Ompele napit. Ompele kaulukset auki. Lisää muita koristeita kuten nauhoja tai rintakoru.

Tarkempia ohjeita suomen kielellä voi lukea mm tästä linkistä. Englannin kielisiä ohjeita löytyy netistä etsimällä hakusanoilla "hexagon cardigan".
Tämä takki on virkattu alpakan langasta 2,5 koukulla. Se sopii pienelle tytöntyllerölle ja vastannee kokoa 62. Kierroksia on 15, joiden lisäksi 4 lisäkierrosta selässä, etumuksessa ja helmassa.
P.S. Tämä on ollut oikea ikuisuusprojekti minun mittapuullani. Olen työstänyt takkia pari kuukautta ja se on kulkenut mukanani Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla sekä tietysti täällä Pohjois-Pohjanmaalla. Tekeminen on ollut pätkittäistä ja työtunteja on kertynyt varovaisestikin arvioiden yli 10.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti